Ειδήσεις - www.tsipouro.gr

Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κύριο Μενού:

ΕιδήσειςΑΡΧΕΙΟ      ΕΙΔΗΣΕΩΝ     -     ΆΡΘΡΩΝ
...Είναι ενδεικτικό ότι οι 320 τόνοι που κατασχέθηκαν στις αρχές του 2016 στη Λάρισα αντιστοιχούσαν στο 14% της ετήσιας κατανάλωσης εμφιαλωμένου τσίπουρου των επίσημων αποσταγματοποιών και στο 5%-7% της ετήσιας δηλούμενης παραγωγής χύμα τσίπουρου. Εάν η ποσότητα αυτή φορολογούνταν όπως το τσίπουρο των επίσημων αποσταγματοποιών, θα απέφερε στα δημόσια ταμεία περίπου 1,7 εκατ. ευρώ από τον ΕΦΚΟΠ και μισό εκατ. ευρώ από ΦΠΑ.
Γιώργος Αλεξάκης


Άγιο τσιπουράκι, ουζάκι, τσικουδιά στη βάσανο του νέου κοινοτικού κανονισμού…      Άννας Στεργίου 7.04.2017
Και ξαφνικά κινδυνεύει το ούζο, το τσίπουρο, η τσικουδιά; Ο δρόμος  είναι επίπονος για τα ελληνικά αλκοολούχα ποτά και οι προτεινόμενες αλλαγές φέρνουν νέες επιβαρύνσεις για την ένταξη νέων προϊόντων προστατευόμενης γεωγραφικής ένδειξης (ΠΓΕ). Δείχνουν, δε,  ανά πάσα στιγμή και χωρίς επαρκή αιτιολογία το δρόμο της εξόδου, για αλκοολούχα ποτά, που είναι ήδη ΠΓΕ... Η εξέλιξη αυτή, μετά το σκοτσέζικο ντους με τη φέτα, αν ισχύσει έρχεται να ενισχύσει ένα διφορούμενο καθεστώς για τα αλκοολούχα ποτά, προστατευόμενης γεωγραφικής ένδειξης με αποτέλεσμα ανά πάσα στιγμή, όπως επιμένει ο Σταύρος Σάμιος, ο Έλληνας εμπειρογνώμονας, που συμμετέχει στις σχετικές συζητήσεις στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, να κινδυνεύουν να πεταχτούν έξω από τη λίστα... http://www.ypaithros.gr/agio-tsipouraki-ouzaki-tsikoudia-sti-vasano-tou-neou-koinotikou-kanonismou/

Στα 120 κιλά η ιδιοπαραγωγή τσίπουρου ελέω ΟΟΣΑ
14.12.2016 | 12:43

Μόνο οι περιπτώσεις των δικαιούχων παραγωγής, φυσικών προσώπων, που παράγουν τσίπουρο αποκλειστικά για κατανάλωση από τα ίδια τα μέλη της οικογένειάς τους ή τους προσκεκλημένους τους, επιτρέπεται η διακίνηση χωρίς έκδοση φορολογικών στοιχείων με όριο τα 120 κιλά.

Τα παραπάνω προβλέπονται, μεταξύ άλλων στο νομοσχέδιο για το πλαστικό χρήμα, που κατατέθηκε στη Βουλή, σε εφαρμογή σχετικής σύστασης του ΟΟΣΑ.
Αναλυτικότερα,  πρόκειται για το άρθρο 108 του νομοσχεδίου, στην αιτιολογική έκθεση του οποίου αναφέρονται τα εξής:
http://www.paseges.gr/el/news/Sta-120-kila-h-idioparagwgh-tsipoyroy-elew-OOSA

Άλλοι 14 τόνοι λαθραίου τσίπουρου στον Τύρναβο
Λάρισα   30 Μαρ 2016, 06:58
www.kosmoslarissa.gr


Νέο κρούσμα λαθραίου τσίπουρου σε τεράστια ποσότητα εντοπίστηκε στον Τύρναβο χθες βράδυ αποκαλύπτοντας ότι η παράνομη διακίνηση ανθεί. Στην επιχείρηση, παρουσία εισαγγελέα, συμμετείχαν άνδρες του Τμήματος Δίωξης Τελωνείου Λάρισας και αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λάρισας. Μετά από αξιοποίηση πληροφοριών έγινε έρευνα τόσο σε καζαναριό όσο και σε «κρυφή αποθήκη»...
http://www.kosmoslarissa.gr/blog/larisa/alloi-14-tonoi-lathraioy-tsipoyroy-ston-tyrnavo-2

H Δίωξη Ναρκωτικών-Όπλων του ΣΔΟΕ ανακάλυψε αποθήκη με ποτά «μπόμπες» στο Κορωπί
Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 19 Φεβρουαρίου 2016, 22:29
Φίλιππος Καραμέτος     www.zougla.gr

Σημαντική επιτυχία στην προσπάθεια καταπολέμησης του λαθρεμπορίου προϊόντων που υπόκεινται σε Ε.Φ.Κ., καθώς και στην καταπολέμηση του οικονομικού εγκλήματος, με γνώμονα τη διασφάλιση της υγείας των πολιτών, προσέθεσαν στο ενεργητικό τους οι υπάλληλοι του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών – Όπλων & λοιπών ελεγχομένων προϊόντων του Σ.Δ.Ο.Ε. Π.Δ. ΑΤΤΙΚΗΣ & ΑΙΓΑΙΟΥ...
Στο συγκεκριμένο χώρο κατασχέθηκαν εξοπλισμός εμφιάλωσης αλκοολούχων ποτών που περιλαμβάνει: μία αντλία καθαρισμού με φίλτρα, ένα μηχανισμό γέμισης φιαλών, ένα μηχανισμό πίεσης πωμάτων, ένα αλκοολόμετρο, 2.170 ετικέτες, 7.000 πώματα και 1.790 κενές φιάλες διαφόρων αλκοολούχων ποτών επωνύμων εταιρειών, δύο πλαστικές δεξαμενές που περιείχαν 1.600lit. χύμα αλκοολούχο ποτό, αγνώστου ταυτότητας, μία πλαστική δεξαμενή που περιείχε 130 lit αιθυλική αλκοόλη.
Δύο πλαστικές δεξαμενές των 1000 lit έκαστη με υπολείμματα αιθυλικής αλκοόλης και
796 φιάλες που περιείχαν βότκα γνωστών εταιρειών...
http://www.zougla.gr/greece/article/h-dioksi-narkotikon-oplon-tou-sdoe-anakalipse-apo8iki-me-pota-mpompes-sto-koropi

300 τόνοι τσίπουρου δεσμεύτηκαν στον Τύρναβο

Τύρναβος Λάρισας: Δεσμεύτηκαν 300 τόνοι παράνομου τσίπουρου
Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου 2016, 15:10
Στο πλαίσιο των δράσεων για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, κλιμάκιο αστυνομικών της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, σε συνεργασία με την Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας και την Τελωνειακή Υπηρεσία του νομού, διενέργησαν την 22-01-2016, έλεγχο σε επιχείρηση με αντικείμενο εργασιών το χονδρικό εμπόριο τυροκομικών προϊόντων και οίνων – ποτών, στον Τύρναβο Λάρισας.
http://www.zougla.gr/greece/article/tirnavos-larisas-desmeftikan-300-toni-paranomou-tsipourou

ΣΤΟ “ΚΟΚΚΙΝΟ” Η ΚΟΝΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΜΒΥΚΟΥΧΟΥΣ ΣΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΑΣΙ
Επεισοδιακή η σημερινή σύσκεψη για το θέμα του ειδικού φόρου στο κρασί αφού τα αίματα άναψαν για τα καλά όταν ο αποσταγματοποιός κ. Τσιλιλής προέτρεψε την κυβέρνηση να άρει τον ειδικό φόρο κατανάλωσης στο κρασί με την εφαρμογή ισοδυνάμου φορολογικού μέτρου εις βάρος των αμβυκούχων παραγωγών, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι το μέτρο αυτό θα μπορούσε να αποφέρει στα κρατικά ταμεία 300 περίπου εκατομμύρια ευρώ.
Τότε ο ευρισκόμενος στην αίθουσα τυρναβίτης πρώην βουλευτής και υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Στ. Ροντούλης τον διέκοψε, φωνάζοντας ντροπή και υποστηρίζοντας ότι ο κ. Τσιλιλής με τις απόψεις του ουσιαστικά θέλει να καταστρέψει τους αμβυκούχους και να εξουθενώσει τους αμπελοκαλλιεργητές...
http://paidis.com/2016/01/23/%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%BA%CE%BF%CE%BA%CE%BA%CE%B9%CE%BD%CE%BF-%CE%B7-%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CF%84%CF%81%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%83-%CE%B1%CE%BC%CE%B2%CF%85%CE%BA%CE%BF%CF%85/

Στις επάλξεις για τη ρακί

...Τα "όπλα" παίρνουν οι Κρητικοί για να προστατεύσουν την παραδοσιακή ρακί - το σήμα κατατεθέν της Κρήτης-  που έχει μπει στο στόχαστρο της Κομισιόν για βαριά φορολόγηση...

http://www.cretalive.gr/crete/view/stis-epaljeis-gia-th-raki-antidroun-ston-polemo-kata-ths-paradoshs/275679

Προτάσεις προστασίας των μικρών παραγωγώνΣε μια δύσκολη οικονομικά και κοινωνικά περίοδο η ενημερωτική και ψυχαγωγική εκδήλωση της 5ης Γιορτής Τσίπουρου, σημείωσε κατά τις πλέον αντικειμενικές εκτιμήσεις μεγάλη επιτυχία, τόσο από πλευράς οργάνωσης όσο και από πλευράς συμμετοχής.
http://www.symboulos.gr/?p=4317

Λαθρεμπόριο αλκοολούχων ποτών & οι επιπτώσεις του στην εγχώρια παραγωγή

Ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Αλκοόλης & Τροφίμων του Γενικού Χημείου του Κράτους Στ. Σάμιος αναφέρθηκε λεπτομερώς στους παράγοντες, οι οποίοι ευνοούν την παράνομη διακίνηση αιθυλικής αλκοόλης.

http://www.seaop.gr/el/news/?NewsID=ade5fc10-cc95-4802-a33c-5b7a29730098

ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΗ ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΕ ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΣ

Τώρα αυτοί που κάνουν παράνομα αποστάξεις και διακινούν παράνομα, θα τιμωρούνται. Για τη λειτουργία των ρακοκάζανων παραμένει ο νόμος  2969. Εμείς έχουμε ησυχάσει μετά από αυτήν την εξέλιξη αλλά είμαστε σε επαγρύπνηση γιατί εδώ και χρόνια πάντα προσπαθούν να επαναφέρουν τη φορολόγηση των παραδοσιακών ποτών. Αυτές οι πιέσεις προέρχονται  κυρίως από τους ποτοποιούς» καταλήγει ο κ. Σταματάκης.

http://www.haniotika-nea.gr/aproskopta-i-apostaxi-tis-tsikoudias/

Παράθυρο» Μοσκοβισί σε Παπαδημούλη για προστασία του τσίπουρου και της τσικουδιάς

“Ανοιχτό παράθυρο” στην διαβούλευση για την προστασία της ιδιοκατανάλωσης και των μικρών παραγωγών αφήνει η απάντηση του Επίτροπου Μοσκοβισί στον Ευρωβουλευτή Δημήτρη Παπαδημούλη, στο ζήτημα του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο τσίπουρο και την τσικουδιά.
Ο κ. Μοσκοβισί δείχνει να αφήνει περιθώρια στο ζήτημα της φορολογίας του τσίπουρου και της τσικουδιάς, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «η Επιτροπή διεξάγει επί του παρόντος μελέτη σχετικά με την οδηγία 92/83/ΕΟΚ» ενώ συνεχίζει αναφέροντας πως «η αξιολόγηση θα εξετάσει, μεταξύ άλλων, τους μειωμένους συντελεστές, καθώς και τις διατάξεις για την ιδιωτική παραγωγή/ιδία κατανάλωση».
..
http://www.paseges.gr/el/news/Parathyro-Moskobisi-se-Papadhmoylh-gia-prostasia-toy-tsipoyroy-kai-ths-tsikoydias

Όργιο λαθρεμπορίας οινοπνεύματος

...Μετά την προσχώρηση της Βουλγαρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση (01/01/2007), η διασυνοριακή φοροδιαφυγή στον τομέα του ΕΦΚ και του ΦΠΑ στα αλκοολούχα ποτά στις συναλλαγές ελληνικών και βουλγαρικών επιχειρήσεων έχει κατά κόρον αυξηθεί επί ζημία της Ελλάδας, καθώς τα εμπορεύματα με ΕΦΚ διακινούνται υπό καθεστώς αναστολής του ΕΦΚ και του ΦΠΑ καθώς και αποστολής των εισαγόμενων εμπορευμάτων με απαλλαγή από τον ΦΠΑ στο πλαίσιο του καθεστώτος 42 00 (Θέση σε Ελεύθερη Κυκλοφορία και άμεση αποστολή σε άλλο κράτος-μέλος), γεγονός που εν τέλει ευνοεί την απάτη στο έδαφος της Ελλάδας. Σύμφωνα με προσωρινά στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ., το 2012 οι νόμιμες εισαγωγές αλκοόλ από Αλβανία, Βουλγαρία, ΠΓΔΜ και Τουρκία ανήλθαν συνολικά σε €204.398.218 εκ. για 112.478.607 λίτρα...
http://www.reporter.gr/Eidhseis/Epicheirhseis/Distillery/item/226728-Orgio-lathremporias-oinopneymatos-apo-th-Boylgaria

Σφηνάκια με δηλητήριο
Τα ποτά-«μπόμπες» που πνίγουν την Ελλάδα περιέχουν ουσίες που προκαλούν τύφλωση, ακόμη και θάνατο


Κακής ποιότητας οινόπνευμα, ζάχαρη, νερό και άρωμα. Κοκτέιλ θανάτου είναι το ποτό-«μπόμπα» που σερβίρεται, κατά προτίμηση τα βράδια, στους νέους. Από «επιτήδειους», που σαφώς δεν σκέφτονται τις παρενέργειες. Δηλαδή την τύφλωση ή και τον θάνατο που μπορούν να προκαλέσουν αυτές οι «μπόμπες», όταν η χρήση είναι συχνή και σε μεγάλες ποσότητες. Το μόνο που ενδιαφέρει τους «επιτήδειους» - νοθευτές και πωλητές - είναι να «γεμίσουν» τις τσέπες τους με ευρώ...
Η Ελλάδα, οινοπαραγωγός χώρα, με μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ, δεν απέφυγε το παρεμπόριο. Τα βράδια στα μπαράκια οι νέοι «ποτίζονται» από πειραγμένα ποτά. Τα αποτελέσματα είναι καταστροφικά για την υγεία τους. Μπορεί κατά τον πρόεδρο της Ενωσης Επιχειρήσεων Οινοπνευματωδών Ποτών κ. Ισίδωρο Ρεβάχ «το θέμα των νοθευμένων ποτών να έχει μεγεθυνθεί στο μυαλό των καταναλωτών», ωστόσο οι οινοπαραγωγοί - προσέξτε, οι οινοπαραγωγοί - αποδέχονται την ύπαρξή του. Και μάλιστα μιλούν για κυκλώματα που λυμαίνονται τον χώρο.
Σύμφωνα με τον οινοπαραγωγό κ. Ευάγγελο Γεροβασιλείου, «πρόκειται για ένα ολόκληρο κύκλωμα ανθρώπων που δραστηριοποιείται και κρύβεται πίσω από κάθε παράνομη συναλλαγή.
..
http://www.tovima.gr/relatedarticles/article/?aid=146913

Ακατάλληλο τσίπουρο έπιναν στη Θεσσαλονίκη

Τσίπουρο με γλυκάνισο και χωρίς κρίθηκε μη κανονικό και απαγορεύτηκε η διάθεση του στην κατανάλωση ως μη ασφαλές, μετά από ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν σε δύο ουζερί στη Θεσσαλονίκη, με εντολή του Νομάρχη Παναγιώτη Ψωμιάδη η Διεύθυνση Εμπορίου της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης.

Μετά από δειγματοληψίες του Τμήματος Τεχνικού Ελέγχου της βρέθηκαν τα παρακάτω αποτελέσματα :
- Στις 23-07-2008 σε ουζερί της Θεσσαλονίκης και μετά την έκδοση των εργαστηριακών αναλύσεων από το Γενικό Χημείο του Κράτους, το προϊόν Τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο σε σφραγισμένο βαρέλι των 50 lt, το οποίο προμηθεύτηκε από την παραγωγό Στάμου Αλεξάνδρα από τον Κολινδρό Πιερίας, κρίθηκε Μη κανονικό του οποίου απαγορεύεται η διάθεση στην κατανάλωση ως  Μη Ασφαλές λόγω του ότι περιέχει δις-(2-αιθυλοεξυλ) εστέρα του φθαλικού οξέος (DEHP) σε ποσοστό 3,16±0,32 mg/L ποσότητα που υπερβαίνει την τιμή των 1,5mg/Kg, που αποτελεί και το Όριο Ειδικής Μετανάστευσης( ΟΕΙΜ).
-Στις 23-07-2008, σε ουζερί της Θεσσαλονίκης και μετά την έκδοση των εργαστηριακών αναλύσεων από το Γ.Χ.Κ., το προϊόν τσίπουρο με γλυκάνισο σε σφραγισμένο βαρέλι των 50 lt, το οποίο προμηθεύτηκε από τον παραγωγό Κατσιοπέρη Σωτήριο από τον Τύρναβο Λαρίσης, κρίθηκε Μη κανονικό του οποίου απαγορεύεται η διάθεση στην κατανάλωση ως  Μη ασφαλές λόγω του ότι περιέχει δις-(2-αιθυλοεξυλ) εστέρα του φθαλικού οξέος (DEHP) σε ποσοστό 10,25±1,04 mg/L ποσότητα που υπερβαίνει την τιμή των 1,5mg/Kg , που αποτελεί και το Όριο Ειδικής Μετανάστευσης.
http://www.agronews.gr/agora/eboreumata/arthro/40354/

Έκλεισαν παράνομο ρακοκάζανο στην Αυγενική

...στην περιοχή Παλιόμυλος έξω από το χωριό Αυγενική του Δήμου Ηρακλείου εντοπίστηκαν σε εσωτερικό χώρο από υπαλλήλους του Τελωνείου Ηρακλείου και κατασχέθηκαν:
– Ένα αποστακτικό μηχάνημα (άμβικας) χωρητικότητας 130 λίτρων σε πλήρη λειτουργία που δεν έφερε Αριθμό Γενικού Μητρώου Αποστακτικού Μηχανήματος και Άδεια Κατοχής Άμβικα .
– Προϊόντα Αιθυλικής Αλκοόλης (τσικουδιά) συνολικής ποσότητας 1.500 λίτρων.
– Προϊόντα Αιθυλικής Αλκοόλης (οίνος) συνολικής ποσότητας κατ΄ εκτίμηση 35.000 λίτρα.
– Συσκευασμένη σε χάρτινα σακιά κρυσταλλική ζάχαρη συνολικής ποσότητας κατ’ εκτίμηση  2,5 τόνων.
http://dreamfm.gr/eklisan-paranomo-rakokazano-stin-avgeniki-i-teloniaki-kataschesan-ke-chiliades-litra-tsikoudias-ke-krasiou/

τσίπουρο χωρίς ταυτότητα, στην Ήπειρο

Άνιση μάχη δίνουν πλέον οι νόμιμοι αποσταγματοποιοί, απέναντι σε ένα «θηρίο» που γιγαντώνει η ανάγκη και η κρίση, το λαθρεμπόριο του χύμα τσίπουρου, ένα φαινόμενο που έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, ειδικά μετά τις διαδοχικές αυξήσεις στη φορολογία των αλκοολούχων ποτών κι εμφανίζεται με δύο πρόσωπα: εκείνο των παράνομων εισαγωγών από γειτονικές χώρες και εκείνο των διήμερων αποστάξεων...
http://www.proinanea.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=42430:2014-11-07-13-04-32&catid=23:2011-11-04-09-40-25&Itemid=7

Ακατάλληλο εμφιαλωμένο τσίπουρο δέσμευσε η Νομαρχία Θεσσαλονίκης


14.01.2009 | 18:55
ΠΑΣΕΓΕΣ
Με εντολή του Νομάρχη Παναγιώτη Ψωμιάδη και με απόφαση του εντεταλμένου συμβούλου Δημήτρη Ευθυμιάδη, από τη Διεύθυνση Εμπορίου της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης αποσύρθηκε από ράφια σούπερ μάρκετς ακατάλληλο τσίπουρο.
http://www.paseges.gr/el/news/Akatallhlo-tsipoyro-desmeyse-h-Nomarhia-THessalonikhs

Μαντινάδα
Μαντινάδα: Αφησετε το τσιπουρο

Αφησετε το τσιπουρο
και πιειτε απ της Κρητης
εχει ρακι, ρακομελο
και για να κολυμπήσεις.

www.mantinades.gr/mantinada/afisete-to-tsipoyro/13770/

Βουλώνουν» τους λουλάδες των ρακοκάζανων…

Η Κρήτη, αλλά και πολλές περιοχές της χώρας ζουν στον αστερισμό του «καζανέματος», καθώς σε κάθε γωνιά της χώρας οι γιορτές τσικουδιάς ή τσίπουρου δίνουν και παίρνουν…  
Ωστόσο ένα έθιμο, που αποτελεί must για κάθε λάτρη της κρητικής, θεσσαλικής και ηπειρώτικης κουλτούρας και θα έπρεπε να αποτελεί βάση για τη διεύρυνση της τουριστικής περιόδου, έχει εξελιχθεί σε «φερετζέ» εκτεταμένης φοροδιαφυγής, που ξεπερνάει κάθε φαντασία. Ωστόσο φαίνεται ότι κάτι αλλάζει….
Ήδη η πρώτη «καμπάνα» έπεσε στον Πλατανιά Χανίων, όπου συνελήφθη επ΄ αυτοφώρω, από κλιμάκιο του ΣΔΟΕ, ιδιοκτήτης καζανιού χωρίς την απαιτούμενη άδεια λειτουργίας, γεγονός που επισείει ποινή φυλάκισης μέχρι και τρεις μήνες, αλλά και πρόστιμο τριών χιλιάδων ευρώ...
http://www.reporter.gr/Eidhseis/Epicheirhseis/Distillery/230530-%C2%ABBoylwnoyn%C2%BB-toys-loylades-twn-rakokazanwn%E2%80%A6

Παράνομο αποστακτήριο εντοπίστηκε στη Σίνδο

Παράνομο αποστακτήριο εντοπίστηκε στη Σίνδο – Κατασχέθηκαν 7,5 τόνοι αλκοολούχο μείγμα και καθαρή αλκοόλη
Τριμελής εγκληματική ομάδα η οποία παρήγαγε αλκοόλη σε παράνομο αποστακτήριο στην αγροτική περιοχή της Σίνδου και την διακινούσε στην εγχώρια αγορά σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές εξάρθρωσε η Αστυνομία. Συνελήφθησαν δύο άτομα ενώ αναζητείται ένας ακόμη συνεργός τους.
Εντοπίστηκε η αποθήκη - αποστακτήριο που χρησιμοποιούσε η εγκληματική ομάδα απ΄ όπου κατασχέθηκαν συνολικά (7) τόνοι και (300) λίτρα αλκοολούχο μείγμα και 287 λίτρα καθαρή αλκοόλη...
http://www.seleo.gr/thessalonikh/74082-paranomo-apostaktirio-entopistike-sti-sindo-katasxethikan-7-5-tonoi-alkooloyxo-meigma-kai-kathari-alkooli-foto

Έφοδος του ΣΔΟΕ σε Ποτοποιία & εμπορίας ποτών

Ποσότητα 16.210 λίτρων λαθραίας αιθυλικής αλκοόλης που προοριζόταν για την κατασκευή αλκοολούχων ποτών («μπόμπες») κατάσχεσε μονάδα του ΣΔΟΕ σε αποθήκη.
Ακόμα μία νέα σημαντική επιτυχία στην προσπάθεια καταπολέμησης του λαθρεμπορίου προϊόντων που υπόκεινται σε Ε.Φ.Κ σημείωσαν οι υπάλληλοι του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών- Όπλων & λοιπών ελεγχόμενων προϊόντων του Σ.Δ.Ο.Ε. Π.Δ. ΑΤΤΙΚΗΣ & ΑΙΓΑΙΟΥ με την κατάσχεση συνολικής ποσότητας 16.210 λίτρων λαθραίας αιθυλικής αλκοόλης (οινόπνευμα) που θα χρησιμοποιείτο για την παρασκευή αλκοολούχων ποτών.
..
http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=415638&catID=3

Στα Γρεβενά Έφτιαχναν τσίπουρο σε παράνομο αποστακτήριο!

Στην αποθήκη ήταν εγκατεστημένες πέντε πλαστικές δεξαμενές συνολικής χωρητικότητας 15.000 λίτρων μέσα στις οποίες υπήρχαν 7.500 λίτρα ενός υγρού άγνωστης σύστασης που εστάλη στο Χημείο για ανάλυση.
Στον  ίδιο χώρο υπήρχαν ακόμη δύο δεξαμενές συνολικής χωρητικότητας 1.500 λίτρων, ένας άμβυκας με δύο εξαρτήματα απόσταξης, μία ψήκτρα χωρητικότητας 1.300 λίτρων, ένας καυστήρας με λέβητα και ένα πλαστικό δοχείο που περιείχε 40 λίτρα τσίπουρο. Οι αστυνομικοί κατέσχεσαν ακόμη εννέα τσουβάλια ζάχαρη, οκτώ τσουβάλια σιτάρι, οκτώ πλαστικά μπιτόνια που περιείχαν συνολικά 320 λίτρα αιθυλικής αλκοόλης για την παραγωγή αλκοολούχων ποτών, έξη κιβώτια μαγιά και ένα μηχάνημα φιλτραρίσματος...
http://www.protothema.gr/greece/article/171223/eftiaxnan-tsipoyro-se-paranomo-apostakthrio/

Κιβώτια με λαθραίο οινόπνευμα εντοπίστηκαν σε αποθήκη
Μεγάλη ποσότητα λαθραίου οινοπνεύματος εντοπίστηκε και κατασχέθηκε από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών του ΣΔΟΕ ΠΔ ΑΤΤΙΚΗΣ.

Συγκεκριμένα, τις πρωινές ώρες της Δευτέρας σε αγροτική περιοχή της Κερατέας και σε αποθηκευτικό χώρο εγκαταλελειμμένου εργοστασίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 9.300 λίτρα οινοπνεύματος καθαρότητας 96%.
http://www.zougla.gr/greece/article/kivotia-me-la8reo-inopnevma-entopistikan-se-apo8iki

Κατασχέθηκαν 16 τόνοι λαθραίου οινοπνεύματος

Στον εισαγγελέα δύο Βούλγαροι που συνελήφθησαν στα Τέμπη από το ΣΔΟΕ
Στο εισαγγελέα θα οδηγηθούν αύριο οι δυο Βούλγαροι που συνελήφθησαν στα Τέμπη από μικτό κλιμάκιο του ΣΔΟΕ Αθηνών και Λάρισας, καθώς μετάφεραν 16 τόνους λαθραίου καθαρού οινοπνεύματος .

http://www.kathimerini.gr/56577/article/epikairothta/ellada/katasxe8hkan-16-tonoi-oinopneymatos-sta-temph

 
Επιστροφή στο περιεχόμενο | Επιστροφή στο κύριο μενού