ΕΝΕΑΠ - www.tsipouro.gr

Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κύριο Μενού:

ΕΝΕΑΠ

Η Ένωση Επιχειρήσεων Αλκοολούχων Ποτών, εκπροσωπεί τις μεγαλύτερες εταιρίες του κλάδου αλκοολούχων ποτών, που εισάγουν και διακινούν το 80% των διεθνών μαρκών premium αλκοολούχων ποτών στην Ελλάδα.
Η συνεισφορά του κλάδου στην ελληνική οικονομία είναι σημαντικότατη, με ουσιαστική συμμετοχή στους ετήσιους φόρους (Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης, ΦΠΑ, φόρος εισοδήματος) αλλά και στον τομέα της αγοράς εργασίας, με άμεση ή έμμεση απασχόληση τουλάχιστον 220.000 εργαζομένων, σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο χώρο της διασκέδασης και του τουρισμού.
Πρωταρχικός στόχος της Ένωσης αποτελεί η βιώσιμη επιχειρηματική ανάπτυξη, που επιτυγχάνεται μέσα από την απρόσκοπτη εισαγωγή, διακίνηση και προβολή των προϊόντων των μελών της.
Παράλληλα, στις άμεσες προτεραιότητες που έχει θέσει η Ένωση είναι η διασφάλιση της ασφαλούς και λελογισμένης κατανάλωσης αλκοόλ, προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν οι πιθανοί κίνδυνοι για τους ίδιους τους καταναλωτές, το περιβάλλον τους, καθώς και τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Σε αυτήν την κατεύθυνση έχουν σχεδιασθεί και υλοποιηθεί σε κάποιες περιπτώσεις από την Εν.Ε.Α.Π. ή από τις εταιρίες μέλη της, σειρά στοχευμένων ενεργειών.  Στις ενέργειες αυτές συγκαταλέγεται και η υπογραφή το 2005, σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας, τη διακομματική επιτροπή της Βουλής και τα ΜΜΕ, του Κώδικα Αρχής Αυτοδέσμευσης που διέπει την εμπορική επικοινωνία των προϊόντων του κλάδου. Παράλληλα, η Ένωση έχει υποστηρίξει το πανευρωπαϊκό πρόγραμμα «Νύχτες χωρίς Ατυχήματα», το οποίο αποσκοπεί στην εκπαίδευση και προτροπή των οδηγών να χρησιμοποιούν εναλλακτικούς τρόπους μεταφοράς μετά από την κατανάλωση αλκοόλ.
Εταιρίες – μέλη της Εν.Ε.Α.Π. είναι οι: ΑΜΒΥΞ, Β.Σ.ΚΑΡΟΥΛΙΑΣ, BACARDI, DIAGEO, PERNODRICARD.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης είναι:
·         Πρόεδρος: κ. Ισίδωρος Ρεβάχ, Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΜΒΥΞ
·         Αντιπρόεδρος Α’: κ. Τάσος Ευαγγέλου, Διευθύνων Σύμβουλος της DIAGEO Νότιας Ευρώπης
·         Αντιπρόεδρος Β’: κ. Χρήστος Αργυρού, Διευθύνων Σύμβουλος της Β.Σ ΚΑΡΟΥΛΙΑΣ
·         Μέλος: κ. Άγγελος Αγγελής, Διευθύνων Σύμβουλος της BACARDI
·         Μέλος: κ. DavidHaworth, Διευθύνων Σύμβουλος της PERNODRICARD
Περισσότερες πληροφορίες για την Εν.Ε.Α.Π μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της Ένωσης,  η οποία είναι διαθέσιμη στη διεύθυνση www.apolafste.ypefthina.eneap.gr.

Σχετικά με ΑΜΒΥΞ
Η ΑΜΒΥΞ Α.Ε. είναι η παλαιότερη Ελληνική εταιρεία εισαγωγής, marketing και εμπορίας αλκοολούχων ποτών στην Ελλάδα. Από το 1917, η εταιρεία αντιπροσωπεύει στην Ελλάδα διάσημες μάρκες ποτών, μπύρας, και άλλων αλκοολούχων (αλλά και μη) προϊόντων. Βασικός στόχος της εταιρείας είναι η παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών προώθησης και διανομής στα προϊόντα τα οποία την εμπιστεύονται. Με κεντρικούς άξονες της φιλοσοφίας της, την επιχειρηματικότητα, την καινοτομία και το σεβασμό στους προμηθευτές της, τους πελάτες της, αλλά και τον τελικό καταναλωτή, η εταιρεία έχει καταφέρει να συναγωνίζεται σήμερα με ίσους όρους τους πολυεθνικούς ανταγωνιστές της, και να στοχεύει στη συνεχή της ανάπτυξη.
Ανάμεσα στις κορυφαίες μάρκες που αντιπροσωπεύει και διακινεί η ΑΜΒΥΞ είναι τα προϊόντα: Grant’s, Glenfiddich, Moet & Chandon, Dom Perignon, Hennessy, Campari, Aperol, OUZO 12, RussianStandard, Skyyvodka, Serkova, StellaArtois, Bud, Beck’s, Hendrick’s, Sagatiba κ.α. Επίσης τα ελληνικά προϊόντα Τεντούρα Χάχαλη, Λικέρ Τέττερη, Θεσσαλικό Τσίπουρο καθώς τους οίνους των Κτημάτων Άλφα καιΚαριπίδη.

Σχετικά με την Β.Σ ΚΑΡΟΥΛΙΑΣ
Η Β.Σ. ΚΑΡΟΥΛΙΑΣ είναι μία από τις κορυφαίες εταιρείες οίνων και αλκοολούχων ποτών στην Ελλάδα. Διαχρονικός στόχος της εταιρείας είναι να προσφέρει, με υπεύθυνο τρόπο, στους Έλληνες καταναλωτές, μια ολοκληρωμένη σειρά προϊόντων που διακρίνονται για την ποιότητά τους και χαρίζουν απόλαυση που, ανάλογα με τις προσωπικές τους επιλογές και προτιμήσεις, ταιριάζει σε όλες τις στιγμές. Στα σήματα που σήμερα διακινεί η Β.Σ.ΚΑΡΟΥΛΙΑΣ περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων τα : Cutty Sark, The Famous Grouse, METAXA, Ούζο Πλωμαρίου Ισ. Αρβανίτη, Stolichnaya, Jack Daniel`s, Southern Comfort, Finlandia, El Jimador, Jδgermeister, Rιmy Martin, Cointreau, Tullamore Dew, Sierra κ.α. Επίσης το Τσίπουρο και τα αποστάγματα σταφυλιού Τσιλιλή και μία σειρά από κορυφαίους ελληνικούς οίνους των Κτημάτων Κυρ-Γιάννη, Σπυρόπουλου, Σιγάλα, ΕΟΣ Σάμου, Gentilini, Κατώγι Αβέρωφ , Στροφιλιάς, Αβαντίς και Τέχνης Οίνου.

Σχετικά με την BACARDI
Η Bacardi είναι η μεγαλύτερη ιδιωτική επιχείρηση οινοπνευματωδών ποτών στον κόσμο και δραστηριοποιείται στην Ελλάδα ως BacardiHellas από το 1998 έχοντας ισχυρή παρουσία. Διαθέτει γραφεία στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη απασχολώντας 75 εργαζομένους.
Το προϊοντικό χαρτοφυλάκιο της BacardiHellas αποτελείται από μια μοναδική συλλογή διεθνών σημάτων υψηλής ποιότητας όπως BacardiRum, Dewar’sWhisky, Martini, GreyGooseVodka, BombaySapphiregin, NoillyPrat, Drambuie, 42 BelowVodka. Cazadorestequila, EristoffVodka κ.α
Η Bacardi είναι πρωτοπόρος και έχει μακρά παράδοση στην προώθηση μηνυμάτων κοινωνικής ευθύνης αντιμετωπίζοντας με σοβαρότητα και ευθύνη την εκπαίδευση των καταναλωτών για την υπεύθυνη κατανάλωση.

Σχετικά με την DIAGEO
H DIAGEO είναι η κορυφαία εταιρεία premium αλκοολούχων ποτών στην Ελλάδα και τον κόσμο. Το όνομα DIAGEO προέρχεται από τη λατινική λέξη Dia που σημαίνει ημέρα και την λέξη Geo που προέρχεται από την ελληνική γαία και αντικατοπτρίζει το όραμα της εταιρείας «Γιορτάζουμε τη ζωή, κάθε ημέρα, σε όλη τη γη».
Στην Ελλάδα, η DIAGEO διακινεί μία μοναδική σειρά σημάτων, που κατέχουν κορυφαία θέση στην εκάστοτε κατηγορία και σε κάθε περίσταση κατανάλωσης. Τα ουίσκι Johnnie Walker, Haig, Dimple, Cardhu και τα Classic Malt, η βότκα Smirnoff, το τζιν Gordon´s, η τεκίλα Cuervo, τα λικέρ Grand Marnier και Baileys, η Ursus και η σαμπάνια Veuve Clicquot, είναι μερικά από τα δημοφιλή προϊόντα που εμπορεύεται η DIAGEO Hellas στη χώρα μας.
Η DIAGEO μεταξύ άλλων θέτει την μετρημένη κατανάλωση των αλκοολούχων ποτών στο επίκεντρο της δράσης της.

Σχετικά με την PERNODRICARD
Στην Ελλάδα, ο Όμιλος Pernod Ricard έχει παρουσία με τα τοπικά και διεθνή προϊόντα του, από το 1990, μέσω της θυγατρικής του PernodRicardHellas, μιας από τις μεγαλύτερες διεθνείς εταιρίες αλκοολούχων ποτών στη χώρα μας, με κύκλο εργασιών 78 εκατ. ευρώ και 163 εργαζομένους. Το 2005 και το 2007, διακρίθηκε ανάμεσα στις 20 καλύτερες εταιρίες που αξίζει να δουλεύει κανείς στην Ελλάδα, μέσα από το Best Workplaces Hellas.
Η PernodRicardHellas διαθέτει ισχυρό προϊόντα στην κατηγορία τους όπως:
Chivas Regal, Ballantine’s & The Glenlivet σκωτσέζικα ουίσκι , Absolut βότκα, Jameson Ιρλανδέζικο ουίσκι, Havana Club ρούμι, Beefeater τζιν, Malibu, Kahlua λικέρ, Olmeca τεκίλα, Pernod, Ricard, Mumm σαμπάνια, Sandeman Port.
Η εταιρία διαθέτει δύο σύγχρονες και πιστοποιημένες με ΙSO παραγωγικές μονάδες
·         Το εργοστάσιο παραγωγής ούζου στη Μυτιλήνη, που με περισσότερο από 30 έτη επιτυχίας, αποτελεί μία από τις σημαντικότερες μονάδες παραγωγής ούζου στην Ελλάδα (ούζο ΜΙΝΙ, Φήμη και Λέσβος και τα Λικέρ Eoliki)
·         Το εργοστάσιο παραγωγής ξυδιού στον Πειραιά (ξύδι ΤOΠ).
Προτεραιότητα της Pernod Ricard Hellas είναι η ανάπτυξη της σειράς προϊόντων μας μέσα από την υιοθέτηση καινοτόμων τρόπων προώθησης, που σέβονται τον καταναλωτή και τις ανάγκες του και παράλληλα ικανοποιούν την επιθυμία του για ποιότητα.

 
Επιστροφή στο περιεχόμενο | Επιστροφή στο κύριο μενού